Latest Video

Friday, November 6, 2009

Побрзо стартување на windows !

1.Со вашиот курсор , обележете го "My Computer" со десен клик , одберетего подменито "Properties" .

2.Сега ке излезе прозорец со информации за вашиот компјутер .

3.Кликнете на менито "Advanced ".

4.Потоа кај "Start up and recovery " притиснете " settings " .

5.Ке излезе прозорец по име "Start up and recovery " , на првото подмени "Time to display list of operating systems " (Ако имате повеќе оперативни системи и не сакате да чекате одберете колку време сакате да чекате...)

6.Притиснете на дугмето "Edit" . После текстот "time out" напишете секунди колку врме да се стартува оперативниот систем .(Повеќе од 5 секунди , препорачливо )

7.Притиснете "file" и "save" .
ВАЖНО:
(Не правете го ако немате потреба од ова)

0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More