Latest Video

Thursday, October 29, 2009

Забрзајте го сурфањето со FireFox

За да го направите тоа, во адрес барот напишете “about:config” и притиснете Enter. Најдете ги следните параметри и направете ги следните измени врз нив:

network.http.pipelining
со десен клик на неа променете ја вредноста во TRUE
network.http.proxy.pipelining
со десен клик на неа променете ја вредноста во TRUE
network.http.pipelining.maxrequests
со десен клик на неа променете ја вредноста во “30″
Со десен клик -> New -> Integer.
зададете му име nglayout.initialpaint.delay
и внесете ја вредноста на “0“(нула).
browser.cache.disk.capacity
и вредноста променете ја на овој начин
доколку имате 512 mb рам или 1024 mb може
слободно вредноста да ја намалите на 1500
со десен клик _>New _>Boolean зададете му име
config.trim_on_minimize
со двоен клик на неа променете ја вредноста во TRUE
broswer.download.manager.scanWhenDone
со двоен клик променете ја вредноста во FALSE
security.dialog_enable_delay
променете ја вредноста во ‘’ 0 ‘’
После тоа рестартирајте го FireFox
Тестирано и работи!

0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More