Latest Video

Thursday, October 29, 2009

Како можете да направите невидлив фолдер

Може да направите нов фолдер или може да користите веке постоечки фолдер. Додека го именувате или преименувате фолдерто задржете [Alt] и внесете од тастатурата “0160” (без апострофи). Отпуштете [Alt]. Ќе забележете дека името на фолдерот е празно место. Значи ние внесoвме дозволено празно место (анг.‘Non-Breaking Space‘) коешто визуелно покажува дека фолдерот нема име. Може да го направите истото и само со оставање на празно место со спејс копчето но тоа нема ефект. (обидете се ако сакате)

Сега десен клик на фолдерот и изберете “Properties” и изберете “Customize” кликнете на “Change Icon”. Разгледајте ги иконите кои се предложени и ќе најдете празни места (празни икони). Изберете која и да било од нив и притиснете ОК. Готово. Сега нема да можете да го видите фолдерот повеќе.
Се разбира ако го селектирате (кликнете на него) тој ќе биде означен.

0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More