Latest Video

Thursday, October 29, 2009

Вонземјаните ја посетувале земјата во минатото?

Од Википедија еден подолг пост за вонземјаните..

Цртежи од Вал Камоника, Италија, од околу 10.000 п.н.е., се смета дека претставуваат вонземјани. Исто така се смета дека претставуваат божества или други митолошки ликови од религијата од тоа време.

The Догу (土偶) се спекулира дека е древен астронаут кој ја посетил Земјата во време на древна Јапонија.


ахм да почнеме.
Теориите за древни астронаути или палеоконтакти се претпоставки дека вонземјани ја посетувале планетата Земја и дека таквите контакти водат до почетоците или развојот на човештвото, културата, технологијата и/или религиите.
Некои од овие теории сугерираат дека божествата од повеќето, ако не и од сите религии се всушност вонземјани, а заради нивната технолошка надмоќност им е доделен божествен статус.
Теориите за древните астрономи не се поддржани од научната заедница, а статиите на таа тема ретко се објавуваат во научните списанија. Овие теории се популаризирани во втората половина од 20 век, од писателите Ерик вон Деникен, Зехарија Сичин и Роберт Темпл.
Теориите за древните астрономи најчесто се тема на научната фантастика.
Ваше мислење околу ова?
Дали навистина Земјата била посетувата од Вонземјаните или овие цртежи означуваат нешто друго.?:

Во еден манастир во косово , дечани србија има една икона.

Од поблиску.

Ја сакам мистиката , но ова ме збунува , што бара на икона , и дали има везе што овие 2 ’’нешта‘‘ се различни...
и да го земеме фактот дека манастирот е направен во 14 век

Овдека нема ништо лошо , нормална слика со нормални нло-а во позадина
да видиме хај-рез , слика е од петнаесетиот век најверојатно насликана од Доменико Гирландаио.

Ова е или нло , или некоја артистичка метафора на божји гомна.


После можеме да го видиме крштевањето на Исус ,сликана во 1710 од Аерт Де Гелдер , се вика дека оваа слика имала најчиста слика на нло во било која слика , во што се сомневам.

Француски Јетон , паричка , од 1680-та , со латински израз кој во превод што значи "тука е во соодветно/поволно време"

Јапонска слика од НЛО од 1803-та година , од Харатонохама Хитачи Јапонија , најдено е во стара книга за секакви различни превозни средства , стари that is. Приказната е дека леталото било најдено на плажа и било направено од стакло и од метал и содржело чудни знаци.

Стар ракопис од дванаесетиот век , наречен Annales Laurissenses. Ни ја кажува приказната за опсадата на замокот Сигибург во Франција , каде Саксоните ги опколиле Французите и скоро ги победиле кога одеднаш огнени штитови лебделе над црквата , оваа битка се случувала во 776-тата година

Потоа можеме да ја видиме античката скулптура најдена во Еквадор
друго незнам што да ви кажам , споредбата со денешниот астронаут е очигледна.

И еве повторно со распнувањето на Исус , повторно 2 тела над него.Фреска во Катедралата Светитсковели во Мтцкета Грузија , катедралата е стара НЕЗНАМ , знам направена е во четвртиот век. Чисто се познава дека тие две тела содржат лица.


Во литературата Театрум Орбис Терарум , дело од Адмиралот Блау , оваа слика прикажува судирот помеѓу два холандски бродови со два Диск-обилни објекти во небото.

истото и во оваа , но се сомневам дека се нло-а , можеби уметниците не биле усовршени во темата облаци.

Tenture de la VIe de la Vierge , непознат сликар , 1330-та година Нотр-Дам во француската басилика.


толку од мене , заклучок сликиве можеби се чиста коинциденција , чиста фантазија или чист психоделичен трип на тогашните уметници , ваше е дали ке верувате или не, и ако може ваши мислења ...


0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More